Profiili

Heikki Mäkinen
varatuomari
toimitusjohtaja
+358 400 828754
etunimi.sukunimi@orilaw.fi

LinkedIn


Koulutus ja työkokemus

Olen turkulaistaustainen ja nykyisin Oripäässä asuva toimitusjohtaja ja varatuomari. Valmistuin oikeustieteen kandidaatiksi Turun yliopistosta 1989. Olin auskultointiin asti Lakitoimisto Yrjö Lehtonen Ky:n palveluksessa ja jo kuuden kuukauden työssäolon jälkeen siirryin vetämään yrityksen kotimaan asianajoryhmää. Tuona aikana tulivat tutuiksi mm. monien yritysten sopimusasiat.

Piikkiön kihlakunnanoikeudessa suorittamani auskultoinnin ja varatuomarin arvonimen saamisen jälkeen olen ollut lokakuusta 1992 lähtien yrittäjä ja toimitusjohtaja omassa laki- ja asianajotoimistossani. Olin myös Suomen Asianajajaliiton jäsen vuosina 1995 – 2013. Erikoistuin sopimus- ja yritysoikeuteen sekä myös insolvenssioikeuteen hoitaessani lukuisia konkurssipesiä. Näiden tehtävien kautta olen saanut hyvin monipuolista näkemystä eri yritystoiminnan aloilta. Erikoistuin lisäksi urheilujuridiikkaan ja olen toiminut rekisteröitynä jääkiekkoagenttina vuodesta 2000 alkaen hoitaen jääkiekkoilijoiden sopimusasioita.

Harrastusteni kautta siirryin 2010 -luvulla elintarvikealalle ja kesäkuussa 2016 otin vastaan kotimaista kirjolohta jalostavan Lohikunnan toimitusjohtajan tehtävän. Toimitusjohtajakauteni aikana yrityksessä tehtiin erittäin merkittäviä strategisia ja toiminnallisia sekä taloudellisia muutoksia ja yritysmuotokin vaihdettiin osuuskunnasta osakeyhtiöksi. Vastuullani Lohikunnassa olivat yleishallinnon ja operatiivisen päätöksenteon lisäksi mm. vienti ja teollisuusmyynti, avainasiakassuhteet, toiminnan kehittäminen, tuotekehitys (myös lemmikkiruoka), talousseuranta ja -raportointi, oma- ja laadunvalvonnan valvominen ja kehittäminen, uuden toiminnanohjausjärjestelmän hankinta ja sisäänajo sekä strateginen suunnittelu ja brändin kehittäminen. Vastasin myöskin taloushallinnosta ja tilinpäätöksen laatimisesta.

Loppuvuonna 2020 palasin jälleen päätoimiseksi yrittäjäksi.


Luottamustoimet

Olen aikaisemmin toiminut useissa luottamustehtävissä eri yrittäjäjärjestöissä. Lisäksi olen toiminut Oripäässä kunnanhallituksen puheenjohtajana ja kunnanvaltuutettuna sekä markkinointityöryhmän vetäjänä. Myös aiemmassa asuinpaikassani Paraisilla olin kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu sekä elinkeinotoimikunnan jäsen ja maakuntavaltuuston jäsen. Luottamustehtävissä olen saanut runsaasti kokemusta toimimisesta erilaisten sidosryhmien kanssa.


Henkilökohtaiset ominaisuudet

Asianajotehtävissä olen tottunut neuvottelemaan ja toimimaan vuorovaikutuksessa. Olen lisäksi suorittanut Suomen Asianajajaliiton sovittelijakoulutuksen. Myös talousosaamiseni on vahvaa ja olen suorittanut Suomen Asianajajaliiton talousalan erikoistumiskoulutuksen.

Olen aktiivinen ja innovatiivinen sekä yrittäjyysmyönteinen ja markkinointihenkinen. En pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja olen parhaimmillani saadessani kehittää ja luoda uutta johtamissani yrityksissä. Luonteeltani olen tavoitteellinen ja pyrin tekemään mahdollisimman hyvin kaikki mihin ryhdyn. Vahvuuksiani ovat kokonaisuuksien hallinta sekä strateginen suunnittelu ja johtaminen.